CURA ProCare Pearl

Hur används ProCare Tyngdtäcke Pearl?

ProCare Pearl kan användas antingen i stället för eller tillsammans med ett vanligt täcke i sängen, men även för att täcka över specifika kroppsdelar såsom axlarna och knän. Täcket kan också användas för att hjälpa till med nedvarvning en stund innan läggdags.

Första gången

Om användaren aldrig har använt tyngdtäcke förut rekommenderar vi att hen börjar med att använda det korta stunder för att sedan öka tiden successivt. Vid första tillfället bör användaren ligga under täcket i minst tio minuter för att ge kroppen möjlighet att svara på stimulansen.

ProCare Pearl används med fördel tillsammans med ett vanligt påslakan. Vid behov finns även ett vattentätt hygienöverdrag som tillbehör.

Ladda ner pdf : Användning av ProCare Tyngdtäcke Pearl med hygienöverdrag

Material och design

Täckets yttre tyg är av flamsäkert Trevira CS-tyg och fyllningen är av bomullsvadd, vilket resulterar i god andningsförmåga. Tillsammans med bomullsvadden ligger små kiselpärlor som utgör täckets tyngd. Kisel har en naturligt svalkande effekt, vilket säkrar en behaglig sovtemperatur.

Vadden och pärlorna är insydda i ett rutmönster. På så vis fördelas vikt jämnt över täcket och ger ett kontinuerligt och behagligt tryck mot användarens hud. Täcken över 6 kg är delbara.

Ladda ner pdf: Skötselråd